Legendes uit South Dakota

 South Dakota - Mooi & Spooky

Foto’s - South Dakota Tourism

Het Mysterie Van Sica Hollow State Park & Het Sica Hollow Trail of Spirits
Hoe kan een zogenaamd zo spookachtig bos zo ongelooflijk mooi zijn.!

Volgens de legende noemden de Dakota Native American dit gebied "Sica" (uitgesproken als she-cha), wat "slecht" of "slecht" betekent.  
Beken lijken "bloedrood" te stromen vanwege ijzerafzettingen, waardoor sommigen dachten dat ze het vlees en bloed van hun voorouders zagen.  
Door de fosfor in de rottende boomstronken leek het hout groen te gloeien.

In de afgelopen jaren hebben bezoekers gemeld dat ze trommels of oorlogskreten hoorden, verre kampvuren spotten die nooit kunnen worden gevonden, of een beer / Bigfoot-achtig wezen of geesten van Indiase dapperen zien.  

De geschiedenis en legendes van Sica Hollow maken het een plek die je niet mag missen voor mensen die op zoek zijn naar intriges en avontuur.  Het is ook een geweldige plek om herfstkleuren te ervaren.  Als je op zoek bent naar een buitenplek in South Dakota om in de Halloween-stemming te komen, is er misschien geen betere plek.
Loop zeker het Trial of The Spirits, het is maar kort en “spooky” – misschien kom je Big Foot nog wel tegen.

Voor je gaat:
Kosten: US$ 8 per voertuig per dag
Kamperen? Ja – campingplaats zonder stroom kost $13 per nacht.
Coordinaten: 45°44'22.2"N 97°13'52.8"W
Pactola Reservoir - Foto Marty Gabel
Pactola Resevoir - Foto jpellgen

Een spookvisser & spookstad in Pactola Reservoir In De Black Hills.
South Dakota’s versie van Atlantis
De stad Pactola (1875-1950) werd in de jaren vijftig Pactola Lake  toen het mijnstadje Camp Crook onder water kwam te staan door de komst van de huidige dam. 
Dat maakt het een spookstad, maar volgens een rapport is er ook een spook op het meer en hij houdt van vissen.

Volgens een verhaal van Bob Willis in de Rapid City Journal van 20 januari 1984, was er eens een man die bijna elke dag in de Rapid Creek viste.  Hij werd door onbekende redenen gek (winters in South Dakota zijn niet voor de zwakken) en stierf een dag nadat hij door het ijs was gezakt.  
Zijn lichaam werd in de lente geborgen en netjes begraven, maar er kwamen berichten binnen van de "gekke Pactola-visser" die altijd met een glimlach op zijn gezicht aan het vissen was.  
Mensen zagen de spookvisserij op forel in de Rapid Creek.  
Naar verluidt zag hij er zo levensecht uit dat je misschien niet eens wist dat hij een geest was. Als hij echter een vis ving, had deze op mysterieuze wijze nooit een haakstreep in de lip.

De dingen werden vreemder.  Vissers begonnen te melden dat hun ijsvislijnen zouden worden weggescheurd voordat ze plotseling slap zouden worden.  
Ook meldden mensen dat er op het meer gekraakt was "bijna alsof er iets of iemand onder het ijs was die probeerde eruit te komen".  
De legende zegt dat als iemand een gat in het ijs boort dat groot genoeg is voor een man om er doorheen te passen, het kraken stopt.  Wanneer het gat bevriest, begint het kraken opnieuw als de "Pactola-visser" probeert te ontsnappen onder het ijs. 
Zijn de legendes van de Pactola-visser waar?  Er is maar één manier om erachter te komen.

Het meer is absoluut het bezoeken waard en zeker voor wie nog eens een keer een hengeltje wil uitgooien en wie weet vang je de gekke visser wel. Maar maak zeker een wandeling rond het reservoir, het is thuis van het Osprey Trail (3.5km) en uitkijkpunt en het Veteran’s Point Trail (800m)

Voor je gaat:
Kosten: $ 7 per voertuig / dag. 
Kamperen?: Ja – 2 campgrounds aan/nabij het meer.
Coordinaten: 44°04'52.5"N 103°29'37.1"W
Devil’s Gulch - Foto Al Wonder
Devil’s Gulch - Foto Al Wonder

De Mysteries van Devil's Gulch In Split Rock Park.
Wat maakt het Devil's Gulch-gebied zo griezelig?

Is het de legende dat Jesse James met zijn paard over de 18-voet kloof van het park sprong om aan een posse te ontsnappen? 
Is het de geest van Iktomi, gecrediteerd voor het creëren van de kloof zelf door zijn tomahawk op de hielen van een terugtrekkende krijger te gooien? 
Of is het de legende van Nellie Harding, een ontvoerde vrouw die door haar vriend werd gevonden (dankzij een helderziende droom) om vervolgens per ongeluk te worden neergeschoten door diezelfde redder (die uiteindelijk zou sterven terwijl hij haar in zijn armen hield)? 
Misschien is het de duivel zelf, die volgens sommige mensen 's nachts over het terrein dwaalt?

Wat het ook is, Devil's Gulch is een populaire plek voor mensen die op zoek zijn naar spookachtige ervaringen in een prachtige omgeving. Stop vooral halverwege de brug en kijk naar beneden de rivier in waarvan wordt beweerd dat rivier op sommige plekken bodemloos is.

Voor je gaat:
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek aan Split Rock Park, maar donaties zijn welkom..
Kamperen: Ja - Campgrounds:  Split Rock Park of Palisades State Park.
Coordinaten: 43°43'24.4"N 96°29'42.2"W

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden